ΘΕΑΤΡΙΚΟ καλλιτεχνικό ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

στο Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ό   Κ έ ν τ ρ ο

της

Θεάτρου Ανάβασις

Καβάλα

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Όλα τα Τμήματα, 1 φορά την εβδομάδα, 2 ώρες. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί 1 φορά την εβδομάδα 3 ώρες. Επαγγελματίες, άνθρωποι του Πνεύματος και της Τέχνης, θα διδάσκουν σε ξεχωριστά τμήματα, για:

Παιδιά

Θεατρικό και μουσικό παιχνίδι , αυτοσχεδιασμό, χορό-κινησιολογία, μουσική- τραγούδι, ζωγραφική-κατασκευές.

Εφήβους

Υποκριτική με ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό κλασσικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, αγωγή προφορικού  λόγου, φωνητική- τραγούδι,  χορό-κινησιολογία, θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, ιστορία θεάτρου.

Ενηλίκους και ερασιτέχνες ηθοποιούς

Υποκριτική με ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό κλασσικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, αγωγή προφορικού  λόγου, φωνητική-τραγούδι, χορό-κινησιολογία, ιστορία θεάτρου.

Συνταξιούχους

Υποκριτική με ιδιαίτερη έμφαση στο νεοελληνικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, αγωγή προφορικού  λόγου, φωνητική-τραγούδι,  κινησιολογία, ιστορία θεάτρου.

Δυνατότητα ιδιωτικών μαθημάτων προετοιμασίας για εισαγωγή σε Σχολές Θεάτρου. και ιδιωτικά μαθήματα ορθοφωνίας.

Η διάρκεια των μαθημάτων για όλα τα τμήματα, είναι 2 χρόνια, εκτός των παιδικών τμημάτων που είναι 1 χρόνος. Έφηβοι, ενήλικες και ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμπληρώνουν τον κύκλο των μαθημάτων των 2 χρόνων, θα παίρνουν Βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων.  Οι συμμετέχοντες στα τμήματα μαθημάτων είναι Συνδρομητές της Θεάτρου Ανάβασης,  με

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

για
Παιδιά:   40 €     /     Έφηβοι:   45 €     /    Συνταξιούχοι:   45 €    
Ενήλικες:  50 €     /     Ερασιτέχνες ηθοποιοί: 55 €

Εγγραφή : 10,- €

Έκπτωση 10% για τα μέλη της ίδιας οικογένειας

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00 -13:00 και 18:00 -20:00
Σάββατο:   11:00 -13:00

Λεωνάτου 8  (Κάθετος στην Ομονοίας 92) Καβάλα. Τηλ69768790296976879029

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Internet: www.theatrou-anavassis.com

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στη διάρκεια της σχολικής περιόδου, οι μαθητές θα κάνουν μικρές παρουσιάσεις και μια φορά το χρόνο, το κάθε τμήμα θα παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση.

Συχνά, στη σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου, θα φιλοξενούνται μικρές θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, για παιδιά και ενήλικες. Θα δημιουργηθεί Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Συγγραφή θεατρικού έργου,  σκηνογραφίας- ενδυματολογίας, κατασκευή θεατρικής μάσκας, θεατρικού μακιγιάζ, μαθήματα κλόουν, θεατρικού φωτισμού, εκφώνηση στο ραδιόφωνο, υποκριτική κινηματογράφου.

Οι δάσκαλοι των σεμιναρίων, ο χρόνος υλοποίησης και το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια, τα οποία  θα μπορούν να παρακολουθούν και όσοι δεν είναι τακτικά Μέλη  του Εργαστηρίου,  θα ανακοινώνονται εγκαίρως.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικά λογοτεχνικά προγράμματα, εκθέσεις (θεατρικές, εικαστικές και άλλες πολιτιστικού ενδιαφέροντος), παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, κλπ.

Λογοτεχνικό-φιλοσοφικό καφενείο. Συζήτηση και διάλογος για πολιτιστικά , φιλοσοφικά, κοινωνικά,  και  άλλα επίκαιρα   θέματα.

Διοργάνωση, κατά παραγγελία, κλειστών εκδηλώσεων με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για μικρούς και μεγάλους, που θα συνοδεύονται με ελαφρύ  Κέτεριγκ.

Πολιτιστικά Δρώμενα εκτός Καβάλας. Παρακολούθηση προγραμματισμένων θεατρικών παραστάσεων των Συνδρομητών  της Θεάτρου Ανάβασις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Γραφείο Ταξιδιών Desire Travel.

Μελλοντικός στόχος η ίδρυση Παιδικής Θεατρικής Σκηνής.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ, ηθοποιός/σκηνοθέτις: Θεατρικό παιχνίδι,υποκριτική,   αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία / έκφραση.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΜΑΛΗΣ (καθηγητής μουσικής): Φωνητική / Τραγούδι

ΧΡΙΣΤΗΝΑ ΔΟΥΚΙΔΟΥ (καθηγήτρια μουσικής): Φωνητική / Τραγούδι

ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΥΛΟΥ (καθηγήτρια μουσικής): Φωνητική /Τραγούδι

ΒΑΣΩ ΣΟΥΛΙΔΟΥ (καθηγήτρια μουσικής): Μουσικό παιχνίδι

ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΟΥΛΗ (δασκάλα χορού): Χορό- κινησιολογία

ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ (δημοσιογράφος): Εκφώνηση ραδιοφώνου /   θεατρικό παιχνίδι

ΝΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙΔΟΥ (ζωγράφος, αρχιτέκτων): Ζωγραφική / Κατασκευές  /έκφραση

............................. (θεατρολόγος): Ιστορία Θεάτρου

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Όσοι επιθυμούν να γίνουν συνδρομητές* της Θεάτρου Ανάβασης,

η εγγραφή είναι  20,- Ευρώ.

* Συνδρομητές  μπορούν να είναι, αυτοί που εγγράφονται για την παρακολούθηση  διαφόρων  δραστηριοτήτων  της εταιρίας (παραστάσεις, σεμινάρια, πολιτιστικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις,  μαθήματα Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, και άλλες εκδηλώσεις).     Οι συνδρομητές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ. Σ. της  εταιρίας και τις εν γένει αποφάσεις της.