Οι καλικάντζαροι χορεύουν Σέικ
Χριστουγεννιάτικη παράσταση

από το Θεατρικό  καλλιτεχνικό   Εργαστήρι
της Θεάτρου Ανάβασις

Συνδιοργάνωση με την
ΠΑΜΘ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Την χριστουγεννιάτικη  παράστασή του θα παρουσιάσει το τμήμα Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες του Θεατρικού καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της «Θεάτρου Ανάβασις», το Σάββατο14 και Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λεωνάτου 8, στην Καβάλα.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι καλικάντζαροι, που όπως λέει ο μύθος ολόκληρο το χρόνο ζουν κάτω από τη γη προσπαθώντας με τσεκούρια και πριόνια, με μπαλτάδες, με νύχια και με δόντια σουβλερά να κόψουν το δένδρο που στηρίζει τη γη μα ποτέ δεν τα καταφέρνουν, το αφήνουν στη μέση και ανεβαίνουν στη γη για να αναστατώσουν τον κόσμο. Στόχο βάζουν το σπίτι του Αι Βασίλη, εισβάλουν χορεύοντας σαν τρελοί  και τα κάνουν άνω κάτω. Τα ξωτικά όμως που μέσα ετοιμάζουν τα δώρα για τα μικρά παιδιά, τους παίρνουν είδηση και προσπαθούν να τους αποτρέψουν. Εμφανίζεται ο Αι Βασίλης και βλέποντας την ανακατοσούρα του σπιτιού του, τον πιάνει απελπισία και τους μαλώνει αυστηρά. Τα καλικαντζαράκια όμως παραπονιούνται, γιατί κάθε χρόνο ο Αι Βασίλης δεν φέρνει και σ’ αυτούς δώρα. Τότε εκείνος υπόσχεται  πως αν είναι καλοί και βάλουν και πάλι τάξη στο σπίτι του, του χρόνου θα τους φέρει δώρα για όλες τις χρονιές που δεν πήρανε. Τα καλικαντζαράκια χορεύοντας τρελά από τη χαρά τους, τακτοποιούν και πάλι τα δώρα για τα μικρά παιδιά, και υπόσχονται πως δεν θα  ξανακάνουν αταξίες. Μα ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα καλικαντζαράκια που κατεβαίνουν και πάλι κάτω στη γη και πιάνουν το πριόνι για να συνεχίσουν το κόψιμο του δένδρου της γης;
Αξίζει μικροί και μεγάλοι να παρακολουθήσουν αυτήν την χαρούμενη χριστουγεννιάτικη παράσταση, κυρίως για να απολαύσουν την υποκριτική απόδοση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες (Γιώργος Κεϊσογλου, Σίσυ Μιαρή, Σταύρος Γουργιώτης, Μοσχούλα Κατσούλη, Μαργαρίτα Γοριδάρη, Ρούλα Μαλιαρού,) βοηθούμενοι και από τους εκπαιδευτές τους (Νένα Ποταμίδου) και  μαθητές των άλλων τμημάτων όπως Ραλού Κεϊσογλου και η μικρή Άννα Παρέλη, με την επιμέλεια των:  Μαρία Καραβία(σκηνοθεσία), Βένια Πουλή(χορογραφία), Νένα Ποταμίδου(σκηνικά), Σταυρούλα Γκουλούση(κοστούμια). Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει γιορτή σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Πληροφορίες/κρατήσεις: Τηλέφωνο 69768790296976879029
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.