Οι δίδυμοι Χιονάτοι, οι Νανούλες κι ο Αι Βασίλης!

Παιδική παράσταση

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 19:00

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:30 και 19:00

στο Θεατρικό καλλιτεχνικό Εργαστήρι

της Θεάτρου Ανάβασις

στη Λεωνάτου 8

Το γνωστό παραμύθι η Χιονάτη και οι επτά Νάνοι, μετατράπηκε σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τους μικρούς μαθητές του θεατρικού Εργαστηρίου με τη βοήθεια και των εκπαιδευτών τους, και με αλλαγή των ρόλων για τη δυνατή συμμετοχή όλων των μικρών μαθητών (5-13 ετών).

Τολμηρή η ιδέα της αλλαγής αλλά έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν και καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, και να την προσαρμόσουν στις υπάρχουσες ανάγκες.

Σαν λαμπερά αστεράκια με πολύ χαρά χορεύουν και υποδύονται τους ρόλους τους, τους δίδυμους πρίγκιπες Χιονάτους, τις νανούλες, (η γελαστούλα, η μουσικός, η σοβαρούλα, η χορεύτρια, η λυπητερούλα, η λουλουδένια , αλλά και ο αδελφούλη τους ο γκρινιαρούλης), τον ‘Αι Βασίλη με τον εγγονό του, τον Βασιλιά που μεταμφιέζεται σε Μάγο για να ξεγελάσει τους Χιονάτους, και τέλος τις πριγκιποπούλες που σώζουν τους Χιονάτους. Με λαχτάρα οι μικροί μαθητές συμμετέχουν στις πρόβες μέχρι την ημέρα της πρώτης παράστασης.

Με τον τρόπο αυτό, μέσα από τη συλλογική εργασία, τα παιδιά βοηθιούνται ακόμη να καλλιεργήσουν την ευαισθησία τους, το συγγραφικό και υποκριτικό τους ταλέντο. Την παράσταση επιμελήθηκαν οι: Μαρία Καραβία, σκηνοθεσία, Βένια Πουλή, χορογραφίες, Νένα Ποταμίδου, σκηνικά, και η Σταυρούλα Γκουλούση, κοστούμια. Μετά την παράσταση ακολουθεί στον ίδιο χώρο μικρή εκδήλωση, με καφέ, αναψυκτικό και σνακς. Είσοδος : 4 Ευρώ.

Πληροφορίες/κρατήσεις: 69768790296976879029