ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H Γειτονιά του Κόσμου!


Σπονδυλωτή παράσταση με αποσπάσματα από έργα των:
Γιάννη Ξανθούλη, Γιώργου Σεβαστίκογλου, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Σκηνοθεσία/θεατρική προσαρμογή: Μαρία Καραβία

Το Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, ώρα 20:00
στο     ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, της Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ,

karavia20232
με τους μαθητές  από το Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της «Θεάτρου Ανάβασις», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Καβάλας(ARTATTACK). Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Σε γειτονιά μιας πόλης κάπου στην Μεσόγειο, ζούνε αρμονικά έλληνες και Ισπανοί μαζί. Η ζωή τους κυλά στην καθημερινότητα όμορφα, με πολλά κοινά στοιχεία, όπως όλοι οι λαοί της Μεσογείου, έτσι που να δημιουργούν έναν μικρό δικό τους κόσμο, που όμως δεν έχει σύνορα.
Απόλυτα επίκαιρο το θέμα με ένα δυνατό μήνυμα, τη συνύπαρξη διαφορετικών λαών με διαφορετικούς πολιτισμούς.
Τα αποσπάσματα από έργα των Γιάννη Ξανθούλη, Γιώργου Σεβαστίκογλου και Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, προσαρμοσμένα στην παράσταση από την Μαρία Καραβία, και κείμενα που η ίδια έγραψε, δίνουν την πραγματική εικόνα της ζωής των ανθρώπων αυτών, σε μια περασμένη εποχή που θα μπορούσε να είναι και σήμερα. Το υπέροχο σκηνικό σκηνογράφησε ο Σωτήρης Κορδομάτης και ζωγράφισαν με τα ζεστά χρώματα της Μεσογείου, οι κυρίες του Συλλόγου Εικαστικών και Φιλοτέχνων, Ζωή Ζαχαριάδη, Αγγελική Μπίνου και Σοφία Παναγιωτίδου. Μέρος των κοστουμιών, κατασκευάσθηκαν από την Αγγελική Μπίνου, και ορισμένα παραχώρησε το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με έγκριση της Προέδρου του, κ. Κορίνας Χιώτη-Πρασσά.  Βέβαιο είναι, όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα πάρουν ένα κομμάτι χαράς και ευδαιμονίας, που θα ενισχυθεί από την υποκριτική των μαθητών (5-45 ετών και Α.Μ.Ε.Α) του Θεατρικού Εργαστηρίου της « ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ».
Στο τέλος της παράστασης θα κληρωθούν λαχνοί και 6 τυχεροί(παιδιά και ενήλικες), θα κερδίσουν την ελεύθερη παρακολούθηση μαθημάτων θεάτρου για έναν μήνα(Ιούνιο ή Σεπτέμβριο). Πληροφορίες: 6976879029.