Θ Ε Α Τ Ρ Ο Υ  Α Ν Α Β Α Σ Ι Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘεατροΧριστούγεννα στην ΕλλαδοΧώρα!

Τέσσερα μικρά θεατρικά έργα θα παρουσιάσει το Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της « Θεάτρου Ανάβασις» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων  του Δήμου Καβάλας,
την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19:00, στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ της Π. Ε. Καβάλας.
Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Πρόκειται για: Τα Χριστούγεννα της κ. Κρίσης, Οι καλικάντζαροι στο σπίτι του Άη Βασίλη, Ο Μαγικός Αυλός, Ο Δον Κιχώτης στη γιορτή του βασιλιά.
Τα τέσσερα μικρά έργα, είναι συνδεδεμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν μια ομοιογενή σπονδυλωτή παράσταση, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και για όλη την οικογένεια.
Τα παιδιά στην Ελλαδοχώρα με τη βοήθεια της Μούσας της μουσικής και του θεάτρου, πείθουνε τον Βασιλιά να διοργανώσει τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που ο ίδιος λόγω κρίσης θέλει να αποφύγει. Ξεκινά έτσι μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της χώρας για την οργάνωση των θεατρικών μουσικών παραστάσεων που τα ίδια τα παιδιά συμμετέχουν με ενθουσιασμό.
Η σύλληψη της ιδέας, η θεατρική επεξεργασία και σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Καραβία. Οι χορογραφίες είναι της Βενετίας Πουλή, ο σχεδιασμός του σκηνικού του Σωτήρη Κορδομάτη και η ζωγραφική των σκηνικών της Ζωής Ζαχαριάδη, της Αγγελικής Μπίνου και της Σοφίας Παναγιωτίδου.
Συμμετέχουν οι μαθητές από όλα τα τμήματα(παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων και Α.Μ.Ε.Α.), Νικόλ-Λουκία Σαϊνη, Μαρίνα Χατζηγιάννη, Άρτεμις Σοπιλίδη, Γεύση Σεϊτανίδου, Σοφία Εμινίδη, Γιωργία Ποιμενίδου, Γιωργία Δήμου, Ελένη Σταυρίδου, Βαλεντίνη Μαρσέλου, Ειρήνη Ρέμπα, Γιώργος Κεϊσογλου, Σίσυ Μιάρη, Σταύρος Γουργιώτης, Μοσχούλα Κατσούλη, Μαργαρίτα Γοριδάρη, Παναγιώτης Καραπατάκης, Διονύσης Λυμπερόπουλος, Αφροδίτη Διαμαντίδου, Σοφία Παναγιωτίδου, Φλωρεντία Σάρρα, Θεοδώρα Γιαλαμίδου, Σωτήρης Κορδομάτης, Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, Γεράσιμος Μεργιανός,  Θανάσης Μουδιώτης.
Η θεατρική εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Ν. Καβάλας (ARTATTACK).
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, στην είσοδο όμως του θεάτρου θα γίνει συγκέντρωση σε τρόφιμα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, ζαχαρωτά και παιχνίδια, για τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για το σπίτι της Ηρακλείτσας  Καβάλας.

KARAVIAafisa2018